Дарби Каунти на Уейн Руни отложи завръщането на Фулъм във Висшата лига, след като го победи с 2:1 на своя стадион в мач от 42-ия кръг на Чемпиъншип. 

След загубата на Нотингам от Лутън в ранен мач вчера, лондончани щяха да се върнат в елита при успех над Овните и те водеха на почивката. 

Фабио Карвальо, който е сериозно свързван с трансфер в Ливърпул, откри в 20-ата минута, когато размени пасове с Боби Рийд, а малко преди паузата бе близо и до ново попадение, но вратарят Райън Алсъп спаси изстрела му. 

През второто полувреме домакините се подобриха и изравниха още в 51-ата минута, когато Люк Планг завърши отлична контраатака. Последва опасен удар на Александър Митрович и негов отменен гол за гостите. 

17 минути преди края Том Лоурънс потърси съотборник в наказателното поле, а защитникът на Фулъм Тосин Адарабиойо нямаше късмет и отклони топката в собствената си врата, с което донесе победата на Дарби. 

Успехът запази минималните надежди на Овните за спасение, макар  че те изостават на 9 точки от оцеляването 4 мача преди края и шансовете им наистина не изглеждат добри. Фулъм пък е лидер с 9 точки пред втория Борнемут и в следващия кръг ще има нов шанс да спечели директната промоция.