Уейн Руни не успя да спаси Дарби Каунти от изпадане от Чемпиъншип и след загубата от Куинс Парк Рейнджърс с 0:1 днес, тимът ще играе Лига 1 през следващия сезон. Предишният път, когато отборът бе в третото ниво на английския футбол бе преди 36 години, през 1986-а. 

Случилото се разбира се е логично, след като клубът попадна в администрация през миналата година и бе наказан с отнемане на 21 точки от актива заради нарушаване на финансовите правила. 

Въпреки това Овните се бориха здраво и миналия петък дори победиха лидера Фулъм, но днес загубиха при гостуването си в Западен Лондон, след като Люк Еймъс вкара за Рейнджърс в 88-ата минута, за да донесе победата. 

За изпадането повлия и драматичното 4:4 между Рединг и Суонси, което остави Роялс на 10 точки от Дарби 3 кръга преди края на сезона. Рединг навакса 3 гола пасив, след като губеше с 1:4 в 58-ата минута. Отборът също бе наказан с отнемане на 6 точки, но е на път да оцелее, след като заема спасителната 21-та позиция, като има аванс от 7 точки пред Питърбро.  

Иначе в челото Доминик Соланке вкара 2 гола при победата на Борнемут с 3:0 като гост на Ковънтри, за да могат Черешките да си върнат аванса от 4 точки пред третия Хъдърсфийлд, като имат и 2 мача по-малко. Хората на Скот Паркър изглеждат сигурни за директната промоция заедно с лидера Фулъм, от който изостават на 6 точки.