Уейн Руни поиска да остане мениджър на Дарби Каунти и да възроди клуба, който вчера изпадна в третото ниво на английския футбол след загуба от КПР с 0:1. 

Легендарният нападател на Ман Юнайтед не успя да спаси Овните, на които бяха отнети 21 точки заради финансови нарушения и тимът трябваше да се прости с Чемпиъншип. 

Според Руни основният виновник за случилото се е бившият собственик, заради когото всъщност Дарби изпадна в администрация и се стигна до тези проблеми. 

„Голямата вина носи със сигурност предишният собственик и сега ние плащаме за грешките на Мел Морис. Все още няма яснота около смяната на собствеността и ако тя не се случи наистина съм силно притеснен  как ще завърши всичко. Това поставя под въпрос бъдещето на клуба, както и моето. Ако обаче всичко бъде наред, тогава искам да възродя клуба“ заяви Руни. 

Американският бизнесмен Крис Кирхнер е считан за основен кандидат за Овните и се срещна с ръководството на Футболната Лига на Англия в по-рано този месец, за да се обсъди закупуването на клуба. 

„Вижда се, че това е организация с традиции и страхотни фенове. Това е специален клуб, голям клуб, от който се радваме да бъдем част и аз искам да бъда този, който ще върне славните дни. Съжалявам за момчетата, защото при нормални обстаятелства щяхме да имаме 52 точки и всичко да бъде наред. Предишният собственик нови вината за това, но съм сигурен, че и той в момента е тъжен и разочарован от случилото се“ добави Руни.