Тотнъм се върна към победите след два неприятни мача, в които не отбеляза гол, като удари Лестър с 3:1, за да продължи битката за топ 4. Хюн Мин Сон бе голямата фигура за домакините с 2 гола и асистенция. 

Така Шпорите събраха 61 точки, с една повече от Арсенал, на който предстоеше труден сблъсък срещу Уест Хям. Лисиците остават с 42 в средата на класирането. 

Те можеха да поведат в 14-ата минута и това да промени ситуацията, но тогава Патсон Дака стреля в гредата след добра работа на Сумаре. 

Лондончани не изглеждаха добре, но в средата на първата част вкараха. В 22-ата минута след корнер на Сон Хари Кейн бе непокрит на близката греда и засече с глава, за да отбележи. Така Лисиците отново се оказаха щастлив съперник за голмайстора, който срещу тях има 17 попадения в 14 мача във Висшата лига. 

В 33-ата минута Шмайхел спря Кейн към нов гол, а гостите въпреки усилията си не успяха да изравнят до почивката. 

След нея домакините стигнаха и до важния втори гол, когато влезлият от пейката Деян Кулушевски намери Сон, който реализира. Това бе 10-и гол за корееца през сезона след удар с левия крак, въпреки че е десничар. 

Гостите протестираха сериозно за нарушение срещу Союнджу секунди преди попадението и вероятно имаха своите основания, но голът бе зачетен. В 79-ата минута кореецът отбеляза със страхотен удар към далечния ъгъл, за да направи резултата 3:0.

Все пак в 91-ата минута гостите стигнаха до попадение, чрез Келечи Ихеаначо, който вкара с удар от границата на наказателното поле и рикошет в гредата, което означаваше, че няма да има суха мрежа за Тотнъм.