Фулъм спечели по категоричен начин титлата в Чемпиъншип, след като отнесе Лутън със 7:0 в мач от 45-ия кръг. Това бе последното домакинство на отбора за кампанията и той зарадва феновете си със страхотна игра и трофей. 

Така лондончани са недостижими на върха в дивизията, след като още преди няколко седмици си гарантираха промоцията за елита. 

Нападателят Александър Митрович вкара нови два гола и така подобри рекорда на Гай Уитингам по попадения във второто ниво на английския футбол. Сърбинът вече има 43 за сезона, като предишното топ-постижение бе 42. 

Том Кеърни откри в 29-ата минута, за да вкара гол №100 за Фулъм през сезона, след което до края Котиджърс не погледнаха назад, а останалите голове вкараха Кени Тете, Фабио Карвальо, Боби Рийд и Жан-Мишел Сери. 

В класирането Борнемут остава на полпозиция за директна промоция, след като има 82 точки на второто място, с 3 аванс пред Нотингам и Хъдърсфийлд. Шефилд Юнайтед и Лутън са в Топ 6, като Мидълзбро все още има шансове за място в Топ 6, но се нуждае от победа в последния кръг и някой измежду Остриетата и Шапкарите да не спечели.