Микел Артета очаквано се оплака от съдията, а Антонио Конте му препоръча да не мрънка непрекъснато след дербито на Северен Лондон снощи. 

Тотнъм срази Арсенал с 3:0, за да се доближи само на точка от съперника си в битката за топ 4. Артилеристите играха с човек по-малко от 33-ата минута, след като Роб Холдинг набързо получи два жълти картона. Именно заради изгонването на защитника Артета не бе доволен. 

„Ако кажа това, което мисля, вероятно ще ме накажат за 6 месеца. Не мога да лъжа, така че предпочитам да замълча. Бих искал обаче съдията да обясни решенията си. Жалко е, че един толкова хубав мач бе разрушен по този начин. Гордея се със своите футболисти, но в крайна сметка това е положението“ заяви испанецът. 

„Този мач обаче вече е в историята, така че мислим само за сблъсъка с Нюкасъл. Трябва да приемем случилото се и да играем така, както започнахме дербито. Разочаровани сме, но всичко все още е в нашите ръце, така че трябва да си свършим работата“ добави той, но Антонио Конте му препоръча да не се оплаква толкова. 

„Артета е много добър треньор, който не спира да се развива, но през последните 6 месеца непрекъснато го слушам да се оплаква. Мисля, че трябва да е фокусиран повече върху своя отбор, вместо да мрънка за всяко нещо. Необходимо е да е по-спокоен. Когато един треньор се оплаква много, това не е хубаво“ каза италианецът. 

„За мен червеният картон е категоричен. След мача с Ливърпул не казах нищо за Фабиньо, който трябваше да бъде изгонен. Освен това не съм забравил как през  зимата този мач с Арсенал бе отложен заради болни от Ковид, но те имаха всъщност само един заразен. Бяхме сериозно мотивирани, както от това, така и от зугабата си с 1:3 срещу тях по-рано“ добави той.