Eвертън пропусна да си осигури оцеляването във Висшата лига, след като падна с 2:3 у дома от Брентфорд и остава в битката с Лийдс с Бърнли. 

Карамелите имаха аванс на два пъти, макар и да играха с човек по-малко от 18-ата минута, но с голове в рамките на 2 минути след почивката Пчеличките направиха обрат. 

Доминик Калвърт-Люин вкара още в 10-ата минута след отклонена топка от Ричарлисон, но в 18-ата Джарад Брантуейт бе изгонен за събаряне като последен в защитата на Айвън Тони. 

Шеймъс Колман нямаше  късмет и отклони топката в собствената си врата в 37-ата, за да се стигне до равенство, но в добавеното време на първата част Ричарлисон спечели дузпа, която сам вкара. 

След паузата обаче, лондончани обърнаха нещата. В 62-ата минута Йоан Уиса вкара след корнер, а в 64-ата Рико Хенри реализира с глава след центриране на Кристиан Ериксен и разби сърцата на домакинските фенове. 

И за да бъде катастрофата пълна, резервата Соломон Рондон също бе изгонен заради грубо влизане с два крака срещу Рико Хенри малко преди края. 

С успех Евертън щеше да има 39 точки и да е спасен, но сега остава с 36. Лийдс има 35, а Бърнли 34 и мач по-малко. Мърсисайдци също имат двубой в запас, който е срещу Кристъл Палас в четвъртък и ако бъде спечелен оцеляването ще е факт. В последния кръг Евертън гостува на Арсенал. 

Брентфорд е с 46 точки и има шансове за място в Топ 10.