Благодарение на вратаря си Брис Самба, Нотингам стигна до голямата битка за влизане във Висшата лига. 

Форест елиминира Шефилд Юнайтед от плейофите след загуба с 1:2 у дома след 120 минути и 3:2 след драма с дузпи, тъй като общият резултат бе 3:3. 

Големият герой бе вратарят Брис Самба, отразил 3 изстрела на съперниците от бялата точка. На 29 май Нотингам ще играе срещу Хъдърсфийлд и ще опита да се изкачи в елита за първи път от 1999-а година. 

Домакините поведоха в 19-ата минута при първата си опасна атака, когато Сам Съридж се измъкна от Крис Башъм и подаде успоредно на голлинията, а Бренън Джонсън засече в мрежата. 

Така Нотингам дръпна с 2 гола в общия резултат и бе спокоен, но след паузата нещата бързо се промениха. Още в 47-ата минута Морган Гибс-Уайт изравни с прецизен изстрел след подаване на Сандер Берге. 

Това притесни Форест и в 75-ата минута Сам Болдок преодоля Колбак, след което достави отличен пас пред вратата, където Джон Флек бе на точното място, за да отбележи. Така общият резултат стана 3:3 и се стигна до продължения. 

В тях вратарят на домакините Брис Самба остави отбора си в мача след невероятно спасяване след удар на Ндиайе от 5-6 метра. В крайна сметка се стигда до дузпи, при който Самба бе страхотен. 

Той отрази първите два удара на Норууд и Хърихейн, като особено второто спасяване бе страхотно, тъй като остана в средата на вратата и с отличен рефлекс отклони топката в гредата. 

Берге остави надеждите на Остриетата, но Кук направи 3:1. След това Ндиайе вкара за Шефилд Юнайтед, а Джо Лоли не успя да подпечата успеха, стреляйки над вратата. При последното изпълнение обаче Самба спяра и Морган Гибс-Уайт, а феновете на домакините нахлуха на терена от радост.