Пеп Гуардиола очаквано бе на Седмото небе и обяви играчите на Манчестър Сити за легенди след още една драматична титла във Висшата лига. 

3 гола за 6 минути в края помогнаха на Гражданите да обърнат Астън Вила от 0:2 до 3:2, за да триумфират като шампиони. Резервата Илкай Гюндоган се превърна в абсолютен герой с 2 попадения, а между тях вкара и Родри. 

„Моментът, в който вкарахме първия гол промени всичко. Не играехме при нормални условния, но трябваше да се справим. Гюндоган е може би най-добре пласиращия се играч, който имаме. Атакувахме много по крилата и се нуждаехме от някой, който притежава отличен усет пред вратата, а той е най-добрият в това“ обясни Пеп. 

„Ние сме легенди! Когато спечелиш Висшата лига 4 пъти в рамките на 5 сезона, това е защото разполагаш със специални играчи. Ще бъдем запомнени. Първият ни триумф бе с голям аванс, след това в Брайтън, после у дома без фенове, а сега пред публика бе наистина страхотно“ добави наставникът, който обаче похвали и Ливърпул, който до последно притискаше опонента. 

„Значимостта на едно постижение се определя от силата на конкурента и аз никога не съм виждал друг отбор като Ливърпул. Те заслужават наистина поздравления. Помогнаха ни да станем по-добри. Юрген Клоп каза, че има малко победители и много, които се опитват да бъдат такива. И аз харесвам тази идея. За мен те са победители. Просто един отбор бе със съвсем малко по-добър от тях. Не приемам и посланието, че е важно само първото място, а останалото е катастрофа. Никога не трябва да се отказваш. Точно това правим ние и Ливърпул в последните сезони. Да стигнеш 90 точки в тази лига, срещу такива опоненти, е забележително. Този път обаче, ние бяхме по-близо до това да загубим титлата, отколкото да я спечелим“ каза още Пеп.