Няколко клуба проявяват сериозен интерес към нападателя на Евертън Доминик Калвърт-Люин, за чийто подпис се очертава сериозна битка, пише „Сън“. 

Футболистът бе преследван от контузии през последния сезон, пропускайки по-голямата му част, но прети това се доказа като сериозен реализатор и играч с потенциал. 

В битката за англичанина са както грандовете Ман Юнайтед и Арсенал, които следят внимателно ситуацията му, така и новобогаташите от Нюкасъл, които могат да го изкушат със сериозна заплата. 

Карамелите няма да се разделят лесно с Калвърт-Люин, но клубът регистрира финансови загуби от над 250 милиона паунда за последните 2 години, което прави задържането му доста трудно. 

На „Олд Трафорд“ и „Емиратс“ имат нужда от нов силен нападател, като особено лондончани могат да атакуват сериозно играча, след като се очаква Александър Лаказет да си тръгне. Габриел Жезус от Ман Сити е другата сериозна опция за тях. 

В Юнайтед пък се разделиха с Единсон Кавани, а Кристиано Роналдо е на 37, така че нов силен нападател определено няма да е излишен. В Нюкасъл разполагат с Калъм Уилсън и Крис Ууд, но са готови да инвестират сериозно, за да стигнат до следващото ниво.