Нападателят на Бенфика Дарвин Нунес иска да премине в Ливърпул, което е отлична новина за Червените, след  като именно уругваецът е голямата цел на клуба през лятото. 

Той отбеляза 34 гола през последния сезон във всички турнири, като се разписа и в двата двубоя срещу мърсисайдци от 1/4финалите на Шампионската лига.

 

На този етап от Ливърпул не са излезли с официална оферта за Нунес, въпреки че в медиите в страната се появиха информации за противното. Бенфика иска 100 милиона евро за играча, който е спряган и за Манчестър Юнайтед. 

Това, че Нунес иска да за играе на „Анфийлд“ е отлична новина за тима на Юрген Клоп, който определено не е готов да „счупи касата“ за футболиста, а има нужда от силен нападател заради очертаващата се раздяла със Садио Мане. 

Слухове има и за ситуацията около Мохамед Салах, който все още не е подписал нов договор, макар и да обяви, че ще остане в отбора и през новия сезон. Преговорите с него продължават, но Червените така или иначе ще търсят освежаване на атаката си.