Тотнъм ще се подсили със сериозен полузащитник, след като се разбра с Брайтън за привличането на Ив Бисума. Информацията е на „Скай Спортс“. 

Играчът, който е известен със своят твърдост на терена, имаше още година от договора си с Чайките, които са се съгласили да се разделят с него срещу сума от около 25 милиона паунда. Медицинските прегледи ще бъдат в четвъртък. 

Интерес към Бисума имаше още от Арсенал, Евертън и Астън Вила, като през януари дори южняците отказаха предложение от бирмингамския клуб. 

В крайна сметка от Тотнъм са успели да се споразумеята за футболиста, към когото проявяваха интерес, още когато играеше за Лил, но тогава до трансфер не се стигна. Лондончани купиха Танги Ндомбеле, който обаче се оказа провал и през януари напусна. 

Бисума ще е третото ново попълнение на Тотнъм след Иван Перишич и вратаря Фрейзър Форстър, които идват в отбора със свободни трансфери. Клубът продължава разговорите и с Мидълзбро за Джед Спенс, който игра под наем в Нотингам и помогна за спечелената промоция за Висшата лига.