Победата на Унгария с 4:0 над Англия като гост е истинско чудо, което трудно ще се повтори, каза селекционерът на унгарския отбор Марко Роси.

Унгарците извършиха подвиг на стадиона на Уулвърхямптън и нанесоха най-тежката домакинска загуба на Англия от 94 години.

Това бе втора победа за Унгария над Англия в Лигата на нациите след успеха им с 1:0 в Будапеща по-рано този месец.

"Англия е сред най-добрите отбори в света и един от фаворитите на световното първенство, така че възможността да постигнем този резултат е нещо, което звучи като чудо", каза цитираният от БТА Роси пред репортери.

"Ако се случи чудо във футбола, е трудно то да се повтори. Така че ние сме щастливи, но трябва да държим крака си на земята", добави треньорът на унгарците.

За първи път отбор отбелязва четири гола срещу Англия като гост, като преди това стори отново Унгария за успеха с 6:3 през 1953 година.

"Когато поех работата, казах на президента и министър-председателя на Унгария, че искам да оставя следа, преди да си тръгна. Мисля, че в този момент тази следа е видима. Когато умра, сигурен съм, че на стадионите в Унгария ще има минута мълчание. Това е голямо постижение за мен", каза още Марко Роси.

Снимка: БГНЕС