Сериозен скандал е на път да се разрази във връзка с мистериозния жълт картон на Гранит Джака при победата на Арсенал над Лийдс през декември миналата година. 

След продължило 6 месеца разследване на Футболната Асоциация, сега случаят вече бе предаден на Националната Криминална Агенция в Англия заради подозренията, че има извършено престъпление. 

Постъпили подозрителни залози за това Джака да получи жълт картон в последните 10 минути, още по време на мача, накараха футболните власти на Острова да започнат разследване. 

Един от залозите бил на стойност от 52 000 паунда, който е осигурил печалба от 250 000. Тогава, при резултат 4:1 за лондончани, Джака получи картон за бавене на играта от рефера Андре Маринър в 86-ата минута, тъй като се забави при изпълнението на свободен удар. Халфът се забави абсолютно ненужно от над 20 секунди преди да поднови играта и реферът санкционира. 

Другото сериозно подозрение е, че коефициентите за картон на играча в последните минути били доста по-високи от тези преди началото на сблъсъка. Джака е известен с това, че често получава картони, като на този етап срещу не е повдигнато разследване, но събраните материали вече са в ръцете на Криминалната Агенция.