Челси е на път да надцака Арсенал и всички останали за перлата на Лийдс – Рафиня, след като според „Дейли Мейл“ е на крачка от това да уреди привличането на играча срещу 60 милиона паунда. 

Твърди се, че преговорите са в напреднала фаза, след като агент на бразилеца е бившият играч на Сините Деко, който естествено би искал клиентът му да заиграе на „Стамфорд Бридж“. 

Една оферта на Арсенал за Рафиня вече бе отхвърлена, но във вторник е имало нови разговори между клубовете. Последвало е обаче предложение от Челси, което е най-доброто до момента и играчът е на път да замине към Западен Лондон. 

От трансферната сума 55 милиона ще бъдат сигурни, а останалите 5 милиона ще са във вид на бонуси. Все още предстоят да се уточният личните условия и той да премине медицинските тестове, но те няма да бъдат проблем. 

Челси планира да подобри сериозно нападението си, като доведе в отбора и Рахийм Стърлинг и двамата с Рафиня да се превърнат в страховит тандем за съперниците. 

Интерес към звездата на Лийдс има и от Нюкасъл, а самия той предпочита да премине в Барселона. Считаше се, че Арсенал е на полпозиция за него, но сега Челси е най-близо до привличането му. 

Томас Тухел има на разположение около 200 милиона лири, за да подсили отбора от новия собственик Тод Бьоли.