Английският национал Калвин Филипс ще премине медицинске тестове в Манчестър Сити в петък, след което трансферът му от Лийдс ще бъде завършен. 

Полуащитникът се върна вчера от почивка, като отсъствието му позабави финализирането на сделката, след като още миналата седмица двата клуба се разбраха Гражданите да платят около 45-50 милиона паунда за него. 

26-годишният футболист трябва да запълни празнината оставена след напускането на Фернандиньо, след като показа сериозно развитие при Марсело Биелса и стигна да това да бъде титуляр за Трите Лъва. 

Иначе Ричарлисон вече премина успешно медицинските тестове в Тотнъм, като се очаква да започне подготовка с новия си тим в понеделник. Той е бил прегледан в родината си Бразилия, откъдето ще лети за Лондон. 

Евертън ще получи 50 милиона лири за бразилския нападател, като сумата може да се увиличи с още 10 милиона в зависимост от представянето на играча. 

Шпорите обаче не смятат да спират дотук и продължават със селекцията, като са на път да привлекат защитниците Джед Спенс и Клеман Лангле.