Новакът във Висшата лига Нотингам Форест официално потвърди привличането под наем на вратаря Дийн Хендерсън от Манчестър Юнайтед. 

25-годишният футболист, който е при Червените дяволи от 14-годишна възраст, вероятно ще бъде титулярният страж на Форест за предстоящия първи сезон в елита от 1998-1999. Досегшният играч на тази позиция Брис Самба вероятно ще напусне. 

Той има договор с Юнайтед до 2025-а, но въпреки надеждите си през миналата кампания остана в сянката на Давид де Хеа и поне засега не попада в плановете и на Ерик тен Хаг. Той записа само 29 участия за отбора за последните 2 години, след като се върна след наем в Шефилд Юнайтед. 

„Дийн е топ-вратар и търси повече възможности, за да играе редовно и да продължи да се доказва на най-високото ниво. Той има много мачове във Висшата лига, но е играл и в други турнири и вече е достатъчно опитен. Към него имаше голям интерес, така че сме много доволни, че идва при нас” заяви мениджърът на Форест Стив Купър. 

„Много съм щастлив, че идвам в този фантастичен клуб, който разполага с изумителни фенове и история. Благодарен съм на мениджъра и собствениците на Нотингам Форест, за да възможност да играе за тях след завръщането им във Висшата лига. Развълнуван съм от това, което предстои и очаквам да зарадваме феновете си” изтъкна самият Хендерсън.  

Неговото привличане идва само 24 часа, след като Бренан Джонсън подписа нов договор с клуба. Преди това на „Сити Граунд” дойде друг вратар - Райън Хамънд със свободен трансфер от Милуол, както и нападателят Тайво Авонии.