Мениджърът на Евертън Франк Лампард осъществи първият си трансфер за предстоящия сезон, като привлече опитния Джеймс Тарковски. 

Защитникът стана свободен агент по-рано през седмицата, след като договорът му с Бърнли изтече, така че идва на „Гудисън Парк” със свободен трансфер. 

29-годишният футболист изкара 6 сезона при Виненочервените, като записа 194 мача във Висшата лига и бе един от най-стабилните на тази позиция. Той има и 2 участия за Англия. 

„Радвам се, че идвам в Евертън. Това е голям клуб и съм благодарен за възможността, която получих. Очаквам с нетърпение годините, които ми предстоят в отбора. Говорих с мениджъра, за да разбера неговите планове за мен и това изигра сериозна роля за решението ми. Феновете тук също са невероятни” заяви Тарковски пред официалния сайт на тима.  

„Щастливи сме да приветстваме Джеймс в Евертън и сме сигурни, че той ще бъде отлично попълнение за нашия клуб. Неговата статистика е показателна и не случайно Франк силно го искаше” добави футболният директор Кевин Тълуел.