Арсенал потвърди официално привличането на Габриел Жезус, макар че трансферът така или иначе бе сигурен от доста време. 

Нападателят е подписал дългосрочен договор с клуба, вероятно за 5 години, а трансферната сума, която Манчестър Сити получава е 45 милиона паунда. 

Той премина успешно медицинските тестове, договори личните си условия и ще играе с №9, освободен от напусналия Александър Лаказет. 

„Вярвам на 100% в Микел (Артета), защото той ми помогна много в Манчестър Сити. Говорихме на няколко пъти за играчите и проекта в Арсенал, а и още от дете много харесвах клуба, заради Тиери Анри, така че съм много щастлив, че съм тук“ заяви Жезус. 

„Много сме доволни, че си осигурихме привличането на Габриел. Всеки знае неговите качества. Ние му се възхищавахме от доста време, а макар и само на 25 години, той вече е утвърдено име в големия футбол“ изтъкна спортният директор Еду. 

„Развълнуван съм, защото положихме големи усилия да го привлечем. Познавам го много добре, а и отдавна искахме да си осигурим услугите му, така че сега да го имаме на разположение ме прави много щастлив“ добави мениджърът Микел Артета. 

Жезус е четвъртото ново попълнение на Арсенал, като ще се конкурира в нападение с Еди Нкетиа и завърналия се след наем Фоларин Балогун.