В Челси обмислят изненадваща оферта за Кристиан Роналдо, който иска да напусне Манчестър Юнайтед, твърдят слуховете на Острова. 

Португалецът не желае да изпълни договора си с Червените дяволи, който е и за предстоящия сезон. На този етап Юнайтед твърди, че нападателят не се продава, но това може и да се промени. 

Според „Атлетик” новият собственик на Челси Тод Бьоли и силно заинтригуван от възможността Роналдо да дойде в отбора му и дори вече е разговарял с неговия агент Жорже Мендеш през миналия месец. 

Смята се, че оттогава разговорите между двамата са продължили и лондончани наистина сериозно се интересуват от суперзвездата. Все пак мнението на мениджъра Томас Тухел също ще бъде взето под внимание, тъй като все пак Кристиано е на 37, но пък се знае, че германецът е фен на играча. 

Роналдо бе доста критикуван заради това, че не пресира и не върши черна работа през миналия сезон, което няма да се хареса със сигурност на наставника на Челси. Кристиано не се появи на тренировката на Червените дяволи в понеделник по семейни причини, а лондончани определено ще бъдат активни по отношение на селекцията в следващите седмици, като се спрягат имената на Рахийм Стърлинг и Матайс де Лихт.