От Тотнъм са отправили запитване за футболиста на Барселона Мемфис Депай, който няма бъдеще при каталунците, твърди вестник „Спорт”. 

Нидерландецът изкара приличен сезон на „Камп Ноу” и вкара 12 гола, но явно не попада в плановете на треньора Шави и през следващата кампания минутите му не са гарантирани. 

Очакванията са Депай да бъде само един от няколкото футболисти, които ще напуснат Барса, след като клубът опитва да подобри финансовото си състояние, а и отново да бъде конкурентен след разочароващия последен сезон. 

Счита се, че атакуващият играч би струвал около 17 милиона паунда (20 милиона евро), което го прави постижима цел за много клубове, но пък неговата цел е да играе в Шампионската лига. 

Там ще бъде именно Тотнъм, който се очаква да продаде за доста по-голяма сума Стивън Бергвайн на Аякс, а и вече привлече Ричарлисон, за да подсили атаката си.  

Евентуален трансфер на Депай няма да бъде последен между двата клуба, които са близо до споразумение за Клеман Лангле, който трябва да пристигне при Шпорите под наем.