Рахийм Стърлинг ще получава солидните 315 000 паунда на седмица от Челси, където се очаква да премине съвсем скоро, като е възможно това да стане днес или утре. 

Личните условия на нападателя вече са уточнени, като „Дейли Мейл“ съобщава, че играчът категорично е заявил пред Манчестър Сити, че иска да напусне в посока Западен Лондон. 

Сега остава двата клуба да се споразумеят за трансферната сума, която вероятно ще бъде около 55 милиона паунда, като една част от парите ще бъдат във вид на бонуси. 

От Челси се надяват, че всичко около  сделката ще бъде финализирано максимално бързо и Стърлинг ще замине с отбора за лагера и турнето в САЩ, което трябва да се случи в събота. 

Английският национал счита, че при Сините ще бъде твърд титуляр и ще играе много по-редовно, отколкото при Гражданите, където Пеп Гуардиола често върти състава и не гарантира на никого титулярното място. 

27-годишният играч трябва да покаже сериозните намерения на новия собственик на Челси Тод Бьоли не само да запази тима като конкурент на най-добрите отбори в Англия, но и да го върне отново на върха във Висшата лига.