Саутхемптън завърши трансфера на младия полузащитник от Манчестър Сити Ромео Лавиа. 

18-годишният белгиец подписа за 5 сезона със Светците, които плащат 10 милиона паунда за него, като сумата може да се увеличи с още 4 милиона според различни клаузи. 

Гражданите все пак си запазват правото да го откупят обратно, макар и срещу солидните 40 милиона, ако тинейджърът се превърне в една от младите звезди във Висшата лига. Така Южняците отново потвърдиха, че са клуб, който дава възможност на младите играчи да растат. 

„Ромео е крайно талантлив млад футболист, който е в началото на кариерата си и иска да учи още и за развие играта си при нас. Ние сме много доволни, че успяхме да си осигурим привличането му, защото това потвърждава репутацията ни на клуб, който подобрява младите играчи“ заяви мениджърът Ралф Хазенхютъл. 

„Когато разбрах, че Саутхемптън се интересува от мен, бях много развълнуван, защото знам, че тук дават възможност на младите играчи да покажат какво могат. Затова съм щастлив, че съм тук“ добави Лавиа. 

През миналата кампания  при Светците блеснаха Тино Ливраменто и Армандо Броя. Лавиа още няма участие в мач от английския елит, но той е 4-ото ново попълнение на Светците, след като те взеха друг младок от Сити – Гавин Базуну, а още Матеуш Лис и Армел Бела-Котчап. Клубът преговаря сериозно и с Рейнджърс за Джо Арибо.