Манчестър Сити е на път да вдигне сериозно заплатата на Фил Фодън и така да го награди за силното му представяне, пише вестник „Сън“. 

22-годишният английски национал има 2 години от настоящия си договор, но Гражданите искат бързо да стигнат до споразумение за нов, което едва ли ще е проблем. 

На „Етихад“ са готови да вдигнат 3 пъти възнаграждението на играча и той вече да получава по около 200 000 паунда на седмица, което ще го превърне в един от най-добре платените в отбора. 

Фодън принципно е дал съгласието си да остане в отбора в дългосрочен план, тъй като е фен на клуба още от дете. Досега той прибираше по около 65 000 на седмица, но прогресира сериозно през последните два сезона и това ще му донесе и големия скок на заплатата. 

Повишение и нов договор се очаква да получи и халфа Родри. Испанецът също има 2 години от настоящото си споразумение и прибира в момента по 125 000 лири седмично. При него увеличението няма да е толкова сериозно, но Родри е високо ценен от Пеп Гуардиола, който на всяка цена го иска на разположение, въпреки привличането на Калвин Филипс.