Юрген Клоп прие спокойно загубата от Ред Бул Залцбург снощи с 0:1 в последната контрола на Ливърпул преди новия сезон. 

Дарвин Нунес бе титуляр и удари греда през първото полувреме, в което обаче Бенямин Шешко вкара за австрийците след контраатака. 

След почивката на терена за Червените влязоха голяма част от основните футболисти и отборът създаде серия положения, които обаче пропусна и загуби. 

„До почивката допуснахме твърде много грешки. След това се подобрихме и можехме да вкараме 4-5 гола, но не го направихме. Дарвин бе твърде изолиран, защото останалите се дърпаха твърде назад и така той оставаше сам. Имаше някои ситуации, но определено се нуждае от повече подкрепа, за да не пада изцяло фокусът на зищата върху него” обясни Клоп. 

„През първата част бяхме твърде отворени и губехме често топката. Те пък действаха много бързо. В последните 30 минути ги натиснахме здраво, но не ги довършихме. Всичко обаче ще бъде наред. Мачът не изглеждаше като контрола и играчите на Залцбург имаха някои по-твърди влизания, които не ми харесаха, но всичко бе наред. Те се справиха наистина много добре, така че поздравления за тях” добави той.