Астън Вила ще има нов капитан, след като Стивън Джерард взе лентата от Тайрон Мингс и я даде на халфа Джон Макгин. Емилиано Мартинес и ветара Ашли Йънг са другите опции. 

Босът още през миналия сезон намекна, че ще има промяна в това отношение, явно недоволен и от спада във формата на защитника. 

„Поговорих с Тайрон и му обясних причините за това мое решение. Вярвам, че без отговорността да е капитан той ще може да се фокусира повече върху своята игра, което ще помогне както на него, така и на целия отбор. В същото време Джон демонстрира, че е готов за капитан с представянето и поведението си” обясни Джерард. 

Легендата на Ливърпул се изказваше много ласкаво за Макгин още след идването си в отбора, така че не е голяма изненада, че шотландецът поема отговорността да е капитан. Мингс пък прие без драми случилото се. 

„За мен въпросът не е дали капитан е Джон или съм аз. Всичко се прави заради Астън Вила. Нямам проблеми с решението на мениджъра. Аз се насладих да бъда лидер на отбора, но и всички знаят какъв страхотен характер притежава Джон, така че за мен ще е част да играя при неговото лидерство” написа бранителят в социалните медии.