Кристиано Роналдо е поискал от Манчестър Юнайтед да назове сумата, която иска за неговата продажба, съобщава вестник „Сън”. 

Португалецът продължава разговорите с клуба относно напускането си и дори е уведомил Червените дяволи, че има сериозна оферта, най-вероятно от отбор от Шампионската лига. 

На този етап Юнайтед продължава да държи на своето и не иска да го продава, а и според информациите в клуба не е постъпило нито едно предложение за Кристиано. 

Вече от няколко дни Роналдо и агентът му Жорже Мендеш са в Манчестър, като представителят на футболиста също е говорил с ръководството и ги е уверил, че офертата към нападателя е сериозна и Юнайтед трябва да назове трансферна сума за него. 

Засега не е ясно кой е клубът, който иска да привлече суперзвездата, но вчера се появиха слухове, че Наполи иска да се подсили с него. Спряга се обаче и името на първия клуб на играча - Спортинг Лисабон, с който Мендеш вече е разговарял.  

На „Олд Трафорд” не са склонни и на компромис, т.е. раздяла по взаимно съгласие, която ще направи Кристиано свободен агент. От клуба опитаха да го убедят да промени намерението си да напуска, но не успяха, въпреки че използваха и легендара Сър Алекс Фъргюсън.