Лестър е на път да се раздели с дългогодишния си вратар Каспер Шмайхел, след като постигна договорка с Ница за трансфера му. 

„Скай Спортс“ съобщава, че 35-годишният датчанин ще премине медицински тестове във френския клуб до 48 часа и след това сделката ще бъде завършена. 

Това ще сложи край на 11-годишния престой на футболиста при Лисиците, с които стана шампион през 2016-а, а след това спечели и ФА Къп, като бе част от превръщането на отбора в тим, с който във Висшата лига трябва да се съобразяват. 

През уикенда мениджърът Брендън Роджърс заяви, че клубът ще пусне играча, ако той си намери клуб, в който да премине. Твърди се, че трансферната сума е минимална – 1 милион евро плюс бонуси. 

Шмайхел записа 479 мача за Лестър и бе ключова фигура в състава по време на най-успешния период в историята на клуба, който кулминира със сензационната титла отпреди 6 години под ръководството на Клаудио Раниери. 

С финализирането на сделката вратарят ще се превърне в още един сериозен играч, който французите взимат, след като те привлякоха и свободния агент Аарън Рамзи.