От Челси са започнали сензационни преговори с Барселона за привличането на Пиер-Емерик Обамеянг, твърди Фабрицио Романо. 

Нападателят премина при каталунците само преди 6 месеца, но сега може отново да се върне на Острова, след като Томас Тухел търси нападател, а Барса има нужда от пари. 

От началото на лятото Челси и Барселона неизменно са свързани, след като двата клуба преговаряха с Рафиня и Жул Кунде, но и двамата пристигнаха на „Камп Ноу“. 

Каталунците пък се интересуваха от Сесар Аспиликуета и Маркос Алонсо, но след случилото се Сините отказаха да ги пуснат. Сега обаче двата клуба отново са в контакт помежду си. 

Новият собственик на Челси Тод Бьоли силно иска да подобри състава и вече привлече Рахийм Стърлинг и Калиду Кулибали, но явно все още не смята да приключва. 

Обамеянг вкара 92 гола в 163 мача за Арсенал, но не игра в последните 3 месеца от  престоя си в клуба поради дисциплинарни проблеми и след това премина в Барса, където вкара 13 пъти в 23 участия и помогна на тима да завърши силно кампанията.