Босът на Брентфорд Томас Франк разкри стратегията си, с която отборът му посгигна знаменита победа с 4:0 над Манчестър Юнайтед. 

Пчеличките наказаха безмилостно ужасни грешки на съперника, но в същото време атакуваха високия едва 175 см. Лисандро Мартинес в центъра на защитата. 

Бен Мий надскочи прехваления бранител, купен за 56,7 милиона паунда при третото попадение и Тен Хаг трябваше да смени защитника още на почивката. 

„Целта ни бяха високи топки към Мартинес, тъй като знаехме че около него ще имаме успех и при втората топка. Разбира се, че видяхме как Брайтън ги победи и това ни допадна. Те играха с дълги и високи топки, което естествено видяхме. Имаме оръжия за подобен стил и ги използвахме“ каза Франк. 

Ниският ръст на Мартинес ще бъде основен проблем на Юнайтед, ако той продължи да играе в центъра на отбраната, категорични за анализаторите на Острова. 

„В тази лига с толкова физически сблъсъци, централен защитник с такъв ръст няма как да се справи. Всеки съперник ще експоатира това. Той просто не е достатъчно висок, а и ще му трябва време за адаптация. Технически се справя добре, но просто му липсва физика“ заяви Джейми Реднап. 

„Аз също обичах да играя като централен бранител, но просто бях твърде нисък за това“ добави Гари Невил, висок 177 см. В един момент обаче, физиката просто ще надделее и затова трябваше да се откажа“ добави той. 

Очакванията са Тен Хаг да премести Лисандро или отляво на защитата, или в средата на терена като дефанзивен халф, в стремежа да му намери най-подходящата позиция, защото в центъра на отбраната просто нещата няма да се получат.