Въпреки трагичния старт на Манчестър Юнайтед на сезона, новият мениджър Ерик тен Хаг все пак получи и защита. 

Нидерландецът вече усеща сериозно напрежение след двете поредни загуби на старта на сезона, но сега получи подкрепа от Рио Фърдинанд. В своя подкаст бившият футболист на Червените дяволи счита, че вината за случилото се не е на наставника. 

„Не съжалявам за играчите, а за Тен Хаг. Той пристигна в клуба с фалшиви обещания. Очакваше нови попълнения и сега сигурно си мисли: „Продадоха ми лъжи. Не очаквах да попадна в това, макар че знаех, че увереността ще е ниска“ заяви Рио. 

„Ясно е, че футболистите не са на стандарта, на който Тен Хаг очаква да бъдат. Резултатите доказват това. Това обаче не е резултат от работата през последния месец или два, а от много отпреди това. Не може за толкова кратко време той да промени тези играчи“ добави той. 

„Това, което се случва в клуба, не може да бъде защитавано, тъй като е просто ужасно. Минали са само два мача, но те само потвърждават случилото се миналия сезон. Затова и не мога да обвинявам мениджъра. Проблемът е много по-голям. Къде по дяволите са собствениците от фамилия Глейзър? Това не е просто бизнес, а футболен клуб със славна история и характер. Те обаче не комуникират с никого. Не казват нищо на феновете и това е неуважително и нередно. Оставят останалите да обират вината и не се интересуват от това, което се случва. Това не са просто загуби, а погроми!“ негодува още Фърдинанд.