Скандалният съдия Майк Дийн призна, че е сбъркал и така е ощетил Челси при горещото равенство 2:2 срещу Тотнъм миналата неделя. 

Арбиътърът, който бе ВАР на мача сподели, че е трябвало да препоръча на Антъни Тейлър да разгледа отново дърпането на косата на Марк Кукурея от Кристиан Ромеро. 

Опитният рефер сам прегледа положението и прецени, че защитникът на Шпорите не заслужава санкция. От последвалия корнер Хари Кейн изравни, а двамата мениджъри почти се сбиха. 

„Нито един съдия не иска да се прибира у дома знаейки, че може да е сбъркал. Понякога обаче осъзнаваш, че е можело да постъпиш по друг начин. Аз прегледах инцидента между Ромеро и Кукурея и вероятно трябваше да препоръчам на съдията да види случилото се отново на монитора и да прецени дали трябва да покаже червен картон. В крайна сметка той винаги ще има последната дума. Във Висшата лига не спираш да се учиш, но съм разочарован от случилото се“ заяви Дийн в традиционнота си колонка пред „Дейли Мейл“. 

От Челси имаха претенции и при първия гол на Тотнъм, като след мача Томас Тухел поиска реферът Тейлър повече да не свири мачове на отбора. Дийн обаче смята, че първото попадение е правилно зачетено. 

54-годишният съдия няма да бъде замесен в мачовете този уикенд. След края на миналия сезон той спря да бъде рефер на терена, но остана в първенството като ВАР.