„Проклятието на 7-ия сезон“ ще застигне и Ливърпул под ръководството на Юрген Клоп, притесняват се някои фенове на отбора след лошия старт на кампанията. 

Червените стартираха с 2 равенства във Висшата лига, след което за капак паднаха от големия си съперник Ман Юнайтед в супердербито в понеделник. 

Без победа след 3 мача те са на 16-о място в класирането, което даде повод на вестник „Сън“ да припомни, че Клоп се проваляше именно в 7-ите си сезони и в предишните си отбори. 

Първо с Майнц изпадна от Бундеслигата, а след това не успя да се върне веднага в елита и бе заменен от Томас Тухел. След това в Борусия Дортмунд, с който спечели 2 титли, стигна едва до 7-о място в 7-ата си година, а освен това и загуби финала за Купата на Германия. 

„Дори и Бог е почивал на 7-ия ден. Сега е време за почивка“ написа един привърженик в Туитър. „Отборите на Клоп винаги действат с голяма амбиция. Затова те просто се нуждаят от освежаване“ добави друг. 

Многото контузии също не помагат, но отборът трябва да се справи просто със ситуацията, за да покаже, че Клоп не е изчерпан начело на Червените, с които спечели толкова много.