Нюкасъл завърши и официално обяви привличането на нападателя Александър Исак, който се превръща в рекордната покупка в историята на клуба. 

Трансферната сума варира между 58 и 63 милиона пауда, но така или иначе е много повече от парите, които клубът даде за Бруно Гимараеш – 40 милиона лири. 

Още вчера шведът премина медицинските тестове и ако получи работна виза навреме ще бъде на линия още за мача срещу Уулвърхемптън в неделя. 

„Това е голям клуб с история и традиции и всеки би искал да играе пред такива невероятни фенове. Те са една от основните причини, заради които дойдох тук, но го направих и заради проекта, в който определено вярвам” заяви Исак. 

Мениджърът на тима Еди Хау имаше нужда от нападател, след като Калъм Уилсън получи разтежение и се очаква да отсъства поне 2-3 седмици, но може да е аут и за повече. 

„Надявам се, че Александър ще бъде на линия за неделя. Той ще тренира с нас за 2 дни и целта е да бъде замесен колкото се може по-скоро” коментира Хау, чийто тим няма загуба след първите 3 кръга от сезона.