Хари Кейн наниза нови два гола, за да донесе победата на Тотнъм като гост на новака Нотингам Форест с 2:0 в последния мач от 4-ия кръг на Висшата лига. 

Голмайсторът мина границата от 200 попадения в лигата в кариерата си, а успя да пропусне и дузпа, но по-важното е, че отборът му спечели и остава на 2 точки от Арсенал с 10 в актива си. 

Кейн откри в 5-ата минута, когато получи от Деян Кулушевски и макар и ударът му да не се получи, топката намери долния десен ъгъл на вратата на домакините. 

Малко след почивката Шпорите получиха и дузпа след очевидна игра с ръка на Кук и намеса на ВАР. Кейн стреля силно, но Дийн Хендерсън отново бе фантастичен, отразявайки изстрела и спасявайки втората си дузпа през сезона. Кейн бе реализирал предишните си 21 опита от бялата точка, но този път се провали. 

Гостите обаче се активизираха и Хендерсън спаси опасен удар на Сон, а малко след това Кулушевски стреля на сантиметри от целта. Нико Уилямс пък пропусна за домакините, които играха ентусиазирано, но им липсваше качество в атака. 

В 81-ата минута влезлият от пейката Ричарлисон отне една топка, след което подаде на Кейн през вратата и отблизо той оформи и победата.