Фулъм приземи Чайките от Брайтън с 2:1, за да продължи със силното си представяне от началото на сезона и да нанесе първа загуба на съперника в 5-ия кръг на Висшата лига.  

Южняците, които не бяха допуснали гол в последните си 3 мача, се пропукаха сериозно в началото на второто полувреме, когато бяха преодоляни на два пъти. 

Първо в 48-ата минута Александър Митрович реализира на далечната греда 5-ия си гол от началото на сезона и 100-ния за Фулъм в Лигата. 

В 55-ата минута Люис Дънк имаше нещастието да си отбележи автогол в опит да изчисти едно центриране на Перейра, но Алекс Мак Алистър върна едно попадение от дузпа малко по-късно след нарушение на Боби Рийд и намеса от ВАР. 

До края обаче гостите не успяха да изравнят и допуснаха първата си загуба. Те обаче остават в челото с 10 точки, докато Фулъм вече има 8 и се справя повече от добре. 

В друг мач от кръга Уилфред Заха даде аванс на Кристъл Палас срещу Брентфорд, след като преодоля Хики и вкара с отличен удар. 

Пчеличкинте отправиха първия си точен изстрел в средата на втората част, но в 88-ата минута Уиса изравни с глава, а в добавеното време Мбемо и Мий пропуснаха да им донесат победата. Палас има 5 точки, а Брентфорд е с 6. 

Евертън остана без победа, но стигна до 1:1 на терена на Лийдс. Антъни Гордън вкара за Карамелите след пас на Айоби в 17-ата минута, но в колумбиецът Луис Синистера изравни за Белите в 55-ата с първия си гол за отбора. Лийдс върви отлично и е с 8 точки, а Сините с 3.