С гол на резервата Фабио Карвальо в последните секунди, Ливърпул обърна Нюкасъл с 2:1 в поредния мач между двата тима, който дълго ще се помни. 

Попадението падна 3 минути след като добавените минути изминаха и донесе луда радост на феновете, след като Червените определено нямаха предимство в мача. Разочарованието остана за гостите. 

Свраките поведоха чрез рекордната си покупка Александър Исак и заслужаваха да вземат нещо от двубоя, но в крайна сметка нямаха късмет и допуснаха първото си поражение за кампанията. 

За домакините нямаше промени в състава от разгрома срещу Борнемут, като Джо Гомес запази мястото си, въпреки че Жоел Матип е възстановен. При Нюкасъл бе интересно. Рекордната покупка Александър Исак водеше атаката и правеше официалния си дебют за Свраките. Райън Фрейзър се появи на мястото на получилия травма Алан Сен-Максимен, а интересно бе и в центъра на защитата, където Ласелс и Бърн замениха Ботман и Шер. 

Гостите започнаха солидно и Ливърпул не успяваше да създава проблеми на противника. Затова и в първите минути не се случваше нищо особено. В 16-ата минута Свраките показаха намеренията си, когато Фрейзър стреля покрай вратата. 

Мачът иначе бе динамичен и отворен, но без чисти ситуации. Исак блокира удар на Гомес и това бе важна намеса на шведския нападател. Киърън Трипиър бе близо до поредно попадение от свободен удар, но Алисон спаси. 

Последва голям пропуск на Луис Диас, който изведен от Фирмино, заобиколи Поуп но не успя да намери празната врата и да стреля ниско. Така се стигна до 38-ата минута, когато Нюкасъл смълча „Анфийлд”. Александър-Арнолд загуби топката, след това тя попадна в Лонгстаф, който изведе Исак в наказателното поле и той вкара с мощен изстрел. 

Паузата дойде при аванс за гостите, но те знаеха, че трудното тепърва предстои. Гол на Исак бе отменен поради засада, а домакините продължаваха да нямат точен изстрел. Все пак обаче в 61-ата минута класата си каза думата. 

Салах бе изведен отдясно, влезе към наказателното поле и пусна към Роберто Фирмино, който с първото си докосване намери далечния ъгъл за 1:1. Голът на спокойствието зарадва домакините, които можеха да погледнат и към триумфа.  

Времето обаче минаваше, а нов гол така и не идваше. Все пак Диас накара Поуп да спасява удара му от двайсетина метра, а Нюкасъл определено изглеждаше доволен от равенството. Съдията добави 5 минути към 90-те, но след като изминаха двубоят не свършваше. 

Това ядоса Еди Хау, а Ливърпул не спираше да атакува. Гомес прати топката над вратата, преди домакините да спечелят корнер дълбоко след изтичане на добавеното време. След  центрирането се получи разбъркване на далечната греда, гостите не успяха да изчистят и Карвальо успя да стреля отблизо и да прати топката в мрежата под гредата. 

Младокът, който в деня преди мача навърши 20 години, както и съотборниците му изпаднаха в еуфория, а трибуните полудяха. Между двете пейки пък се получи напрежение, но в крайна сметка победата бе за Ливърпул. 

Мърсисайдци вече имат 8 точки и се чувстват по-спокойно, макар че играта им не бе блестяща. Нюкасъл е с 6, но заслужава много похвали за представянето си. 

Ливърпул – Нюкасъл    2:1

0:1    Исак 38
1:1    Фирмино 61
2:1    Карвальо 98

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд (69 Карвальо), Гомес, Ван Дайк, Робъртсън (69 Цимикас), Хендерсън (69 Милнър), Елиът, Фабиньо, Салах, Фирмино, Диас
Нюкасъл: Поуп, Трипиър, Ласелс, Бърн, Таргът, Лонгстаф, Жоелинтон, Уилок, Алмирон (84 Андерсън), Фрейзър (64 Мърфи), Исак (64 Ууд)