Ман Юнайтед удари Арсенал с 3:1, за да продължи възхода си и да спре победната серия на лондончани от 5 поредни успеха. Двубоят бе последен от 6-ия кръг на Висшата лига. 

Маркъс Рашфорд се превърна в герой за Червените дяволи, като се отчете с два гола и асистенция, а многомилионната покупка Антъни успя да се разпише още в първия си двубой, което бе наистина мечтан дебют. 

Домакините показаха директен и ефективен футбол, като се възползваха от добрите положения, които създадоха, за да постигнат впечатляващ триумф. 

В същото време Артилеристите не играха лошо и имаха немалко положения, като можеха да вземат нещо от мача. Те все пак остават на върха с 15 точки, а Юнайтед е 5-и с 12 и 4 поредни победи. 

Голямата новина в състава на домакините бе дебютът на Антъни, който бе титуляр след трансфера си за 100 милиона евро. Бразилецът замени Антъни Еланга, а Роналдо отново остана на пейката. Каземиро също не стартира, като Мактомини и Ериксен действаха в центъра. 

За Арсенал след контузия се завърна Олександър Зинченко и това бе единствената промяна. Мартин Йодегор и Аарън Рамсдейл стартираха, след като бяха под съмнение с леки травми. 

Началото бе бързо и динамично с остри сблъсъци. Жезус спечели свободен удар за лондончани още във 2-ата минута, но Йодегор изпълни лошо. Пробив на Далот бе опасен за домакините, които в 8-ата минута стигнаха до удар от въздуха на Ериксен, но встрани. За гостите остана непокрит минута по-късно, но от чиста позиция стреля стрешна разочароващо. 

В 11-ата минута Санчо проби и стреля в близкия ъгъл, но Рамсдейл спаси. Арсенал отговори с гол. Мартинели бе изведен от Сака вкара с прецизен изстрел. ВАР обаче се намеси заради сериозни съмнения за нарушение на Йодегор срещу Ериксен малко преди попадението, след като норвежецът изблъска съперника. Пол Тиърни прегледа отново ситуацията и отмени гола. Това обаче пак бе спорна ситуация, въпреки че нарушение по-скоро имаше. 

След това битката продължи, а в средата на първата част Антъни опита първия си удар, но прати топката доста неточно. Чистите положения като цяло липсваха. В 30-ата минута Мартинели опита центриране, получи се рикошет в Далот и Де Хеа трябваше да спасява. 

Артилеристите доминираха в тези минути и Йодегор центрира отлично към Мартинели, чийто удар с глава бе спасен от Де Хеа. Това бе най-добрата ситуация за гол до момента. 

В 35-ата минута обаче Червените дяволи удариха чрез дебютанта Антъни. Ериксен даде отличен пас към Фернандеш, който бе съборен от Габриел, но топката стигна до Санчо, който пусна към Рашфорд, който пък изведе отлично бразилеца вдясно и той вкара с прецизен изстрел в далечния ъгъл. Какъв момент само за бившия играч на Аякс! До почивката Арсенал не успя да се окопити и паузата дойде с аванс за Юнайтед. 

Гостите опитаха да натиснат веднага след почивката и се пренесоха в половината на съперника, но домакините се защитаваха добре. В 52-ата минута Йодегор пропусна да стреля от добра позиция, след което Сака се измъкна в наказателното поле и стреля неточно. Това бе добра ситуация, но и ъгълът бе малък. 

В 55-ата минута Сака центрира отляво и топката кацна върху напречната греда. Натискът бе сериозен и в 60-ата минута логичното се случи. Варан излезе от позицията си, Йодегор потърси Жезус, който бе изпреварен от Далот, който изби, но в краката на Сака, който от чиста позиция вкара първия си гол за сезона. Арсенал логично изравни. 

Юнайтед обаче бързо си върна предимството след отлична бърза атака. Ериксен подаде към Фернандеш, Рашфорд стартира зад защитата на съперника и португалецът го изведе отлично. Ударът също бе прецизен и Червените дяволи отново бяха напред с 2:1. 

Малко след това домакините бяха близо и до трето попадение, след като влезлият Роналдо пресира Рамсдейл и предизвика грешка. Вратарят на гостите обаче успя да направи отлично спасяване. 

Лондончани тръгнаха напред с всички сили и бяха наказани. Ериксен напредна с топка в краката, имаше достатъчно време да изчака и да реши къде да подава, като пусна отлична топка за Рашфорд и той спокойно направи 3:1 с втория си гол за сезона. 

До края Артилеристите опитаха да стигнат до ново попадение и да върнат интригата и създадоха напрежение пред вратата на съперника, но не успяха да вкарат и в крайна сметка радостта бе за Ман Юнайтед и Ерик тен Хаг. 

Манчестър Юнайтед – Арсенал    3:1

1:0    Антъни 35
1:1    Сака 60
2:1    Рашфорд 66
3:1    Рашфорд 75

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Варан, Мартинес (80 Магуайър), Маласиа, Мактомини, Ериксен, Фернандеш, Антъни (57 Роналдо), Санчо (67 Фред), Рашфорд (80 Каземиро)
Арсенал: Рамсдейл, Уайт (80 Томиясу), Салиба, Габриел, Зинченко (74 Виейра), Самби-Локонга (74 Нкетиа), Джака, Йодегор (74 Смит-Роу), Сака, Мартинели, Жезус