Нюкасъл е пред привличане на бившия вратар на Ливърпул Лорис Кариус, който е свободен агент, след раздялата с Червените в началото на лятото. 

Свраките загубиха втория си страж Карл Дарлоу, който вчера скъса връзки на глезена и се очаква да отсъства дълго време, така че се нуждаят от резерва на Ник Поуп. Преговорите са в напреднала фаза и се очаква да приключат успешно. 

31-годишният Кариус не е играл за Червените от 2018-а, когато в отбора пристигна Алисон Бекер, като бе преотстъпен на Бешкикташ и Унион Берлин за последните два сезона.      

Германецът ликвидира кариерата си в Ливърпул във финала на Шампионската лига, когато подпомогна Реал Мадрид да спечели с 3:1. Той бе виновен за два от головете, като първо опита подаване с ръка, въпреки че Бензема бе близо и французинът отби топката в мрежата. 

Впоследствие той допусна далечен удар на Гарет Бейл също да се окаже голов, след като не успя да избие добре и топката премина зад гърба му. 

Ник Поуп се справя отлично на вратата на Нюкасъл до момента, а клубът няма право да си върне Мартин Дубравка до януари, след като го преотстъпи на Манчестър Юнайтед наскоро.