Ливърпул отговори със силна игра след срамното поражение в Неапол и надви Аякс с 2:1 на своя „Анфийлд“ в група А на Шампионската лига. 

Червените създадоха много ситуации, но направиха и много пропуски като им липсваше ефективност и можеха да си изпатят срещу опасния нидерландски тим, но все пак удържаха важния триумф. 

Мохамед Салах отбеляза първия си гол в турнира от доста време, гостите бързо изравниха, а в  края Жоел Матип се превърна в герой, за да донесе важния успех, който ще поуспокои нещата в клуба след трудния старт на сезона. 

Така Ливърпул, Аякс и Наполи имат по 3 гола, като италианците ще гостуват на Рейнджърс в сряда вечерта и могат да увеличат актива си, ако не загубят в Глазгоу. 

За Ливърпул Диого Жота направи дебют за сезона сред титулярите, а Дарвин Нунес и Роберто Фирмино започнаха на пейката. Жоел Матип стартира в центъра на защитата, а Костас Цимикас замени контузения Андрю Робъртсън. 

Началото бе в памет на Кралицата, като феновете на домакините показаха уважението си, след като не бе изпълнен и химна на Шампионската лига. Домакините започнаха с атаките още от началото и Цимикас стреля в 4-ата минута, но неточно. 

Александър-Арнолд бе много активен, като на два пъти центрира отлично, но никой не се възползва от тези страхотни топки пред вратата. В 17-ата минута обаче, „Анфийлд“ изригна. 

Жота се измъкна с топка в краката, намери Мо Салах, който реализира така, както само той умее. Така египтянинът спря серията си от 7 поредни мача в Шампионската лига без гола, а Червените стигнаха до желаното ранно попадение. 

Това вдъхнови домакините и малко по-късно Жота ускори по крилото, подаде към Салах пред вратата, но в последния момент Блинд попречи на нападателя, който стреля покрай вратата. 

И малко след това Аякс изравни, за да затвъри впечатлението за проблемите на Ливърпул в защита. Бергхаус се измъкна зад защитата отляво и намери Кудус пред вратата. Ганаецът бутна топката леко встрани и с мощен удар я прати в горния десен ъгъл на вратата, с помощта и на гредата. 

В 35-ата минута Александър-Арнолд бе близо до страхотен гол с мощен шут от над 30 метра, но топката облиза гредата. Малко след това Ван Дайк стреля с глава, но вратарят на гостите спаси. Домакините продължиха да търсят попадението, но Александър-Арнолд и Ван Дайк не успяха да вкарат и така паузата дойде при 1:1. 

Второто полувреме започна с претенции за дузпа от нидерланския тим, които обаче бяха подминати, сякаш правилно. След това Ван Дайк стреля с глава над гредата. Защитникът можеше да има поне два гола в мача. След него Харви Елиът прати топката във вратаря. 
 
Клоп пусна Фирмино и Нунес в търсене на победата. Матип стреля неточно с глава преди гостите да пропуснат отлична възможност. В 74-ата минута Тадич центрира при контра към далечната греда, Блинд атакува с летящ плонж, Алисон не мръдна, но топката премина покрай гредата за негова радост. 

В 83-ата минута Нунес пропусна отлично възможност, когато Салах го намери на петнайсетина метра от вратата, но ударът на нападателя бе разочароващ и премина встрани. Малко след това уругваецът бе на път да асистира на Луис Диас, но леко докосване на топката от вратаря не позволи на колумбиеца да вкара. 

В 88-ата минута след удар Салах се получи рикошет, след което топката се чукна и в гредата. Това обаче се оказа ключово, защото от последвалия корнер Ливърпул вкара. Цимикас центрира и Жоел Матип с глава намери целта, а попадението бе потвърдено и от часовника на съдията. Това се оказа и ключовия момент, който донесе победата на мърсисайдци. 

Ливърпул – Аякс    2:1

1:0    Салах 17
1:1    Кудус 27
2:1    Матип 89

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Матип, Цимикас, Фабиньо, Елиът (66 Фирмино), Тиаго (94 Байчетич), Жота (66 Нунес), Салах, Диас (91 Милнър)
Аякс: Пасвеер, Ренш (68 Санчес), Тимбер, Баси, Блинд, Алварес, Тейлър (80 Грилич), Тадич, Бергхаус,  Бергвайн, Кудус (86 Броби)