Голмайсторът на Брентфорд Айвън Тони очаквано получи първата си повиквателна за националния отбор на Англия. 

Гарет Саутгейт повика нападателя за предстоящите мачове на Трите Лъва от Лигата на Нациите срещу Италия и Германия по-късно този месец. 

Тони, който реализира 13 гола във Висшата лига от януари досега, бе повикан и заради съмненията в състоянието на Маркъс Рашфорд, който е с мускулна травма от мача с Арсенал и остана извън отбора. 

26-годишният футболист на Брентфорд се отчете със 17 гола и 6 асистенции в 39 мача за Пчеличките в първенството от началото на миналия сезон. В началото на месеца той се отчете с хеттрик за 28 минути при 5:2 срещу Лийдс. 

Джейдън Санчо също не попадна в сметките на Саутгейт, въпреки подобрената си форма, като за последно игра за Англия миналия октомври. Ерик Дайър се завръща в състава за първи път от ноеври 2020-а. 

Ето и пълния състав на Англия: 
Вратари: Хендерсън (Нотингам), Поуп (Нюкасъл), Рамсдейл (Арсенал) 
Защитници: Александър-Арнолд (Ливърпул), Чилуел (Челси), Коуди (Евертън), Дайър (Тотнъм), Гуехи (Кристъл Палас), Магуайър и Шоу (Ман Юнайтед), Стоунс и Уокър (Ман Сити), Томори (Милан), Трипиър (Нюкасъл)
Халфове: Белингам (Борусия Дортмунд), Маунт (Челси), Филипс, Грийлиш и Фодън (Ман Сити), Райс (Уест Хям), Уорд-Праус (Саутхемптън) () 
Нападатели: Ейбрахам (Рома), Боуен (Уест Хям), Сака (Арсенал), Кейн (Тотнъм), Стърлинг (Челси), Тони (Брентфорд)