Хюн Мин Сон влезе от пейката, за да отбележи хеттрик за 14 минути, а Тотнъм срази Лестър с 6:2, въпреки че на почивката резултатът бе равен. 

Двубоят отново предложи много екшън и това е сблъсъкът, в който вече са вкарани най-много попадения в ерата на Висшата лига – 71. 

Кореецът, който нямаше гол от началото на сезона и бе оставен извън титулярния състав от Антонио Конте, се върна към познатата си форма с някои страхотни изпълнения, за спре серията си от 8 поредни мача без гол.  

Преди това обаче Шпорите имаха проблеми. Юри Тилеманс откри от дузпа за Лестър в 6-ата минута, която трябваше да изпълни отново, след като първият му удар бе спасен от Лорис, но се окача, че французинът не е бил на голлинията при удара. 

Хари Кейн бързи изравни след удар с глава, а Ерик Дайър даде аванс на домакините след  корнер, отклонявайки топката в далечния ъгъл. Гостите обаче играеха добре и в 41-ата минута Джеймс Мадисън изравни за 2:2 след отличен завършек. 

Лисиците обаче сами дадоха начало на пропадането си скоро след паузата. Уилфред Ндиди загуби топката дълбоко в своята половина, Бентанкур напредна и вкара. 

Сон влезе в 59-ата минута, а шоуто му започна в 73-ата. Гостите пак загубиха лесно топката, кореецът получи, елиминира Еванс и Фас и прати топката в далечния ъгъл. В 84-ата минута голът му бе още по-хубав, защото този път реализира с левия крак от около 25 метра. 

Само 2 минути след това той оформи хеттрика си с нисък удар, след  като секунди преди това негов гол бе отменен от ВАР. 

Тотнъм вече има 17 точки и както Манчестър Сити също изпревари Арсенал преди мача на Артилеристите. Лестър остава последен само с точка и облаците около Брендън Роджърс са все по-гъсти.