От Лестър ще трябва да платят доста голяма неустойка, ако решат да махнат Брендън Роджърс, твърди вестник „Сън”.

Лисиците имат дългове от около 120 милиона паунда, което се отрази на селекцията им през лятото и в момента те са твърдо последни и в серия от 6 поредни загуби.

Това увеличи напрежението върху Роджърс, който обаче е 4-ият най-добре платен мениджър в английския елит със заплата от 10 милиона паунда, като отстъпва само на Пеп Гуардиола, Юрген Клоп и Антонио Конте.

Освен това той има договор с клуба до 2025-а и очакванията са, че неустойката му ще бъде повече от 10 милиона, а клубът в момента не е в позиция да харчи лесно подобни суми. Все пак след 2:6 от Тотнъм Роджърс прие, че може да загуби работата си, но дали това ще се случи още не е сигурно.

Твърди се, че окончателното решение ръководството ще вземе по време на паузата за международните мачове, като е възможно наставникът да получи още малко време в опит да оправи нещата.

Говори се, че ако се стигне до раздяла фаворит за негов наследник е боса на Брентфорд Томас Франк, който обаче е обвързан с Пчеличките до 2025-а и за неговото привличане също ще трябва да бъдат платени няколко милиона. Това увеличава шансовете на бившия бос на Бърнли Шон Дайш, който в момента е свободен.