Отборите от Висшата лига, които участват в евротурнирите, могат да получат облекчение на натоварената си програма. Това са Манчестър Сити, Ливърпул, Челси, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Арсенал и Уест Хям. 

В Англия обмислят вариант, при който 7-те състава от елита с мачове в Европа, да нямат преигравания в 3-ия и 4-ия кръг на турнира за ФА Къп, които обикновено се състоят десетина дни след първата среща. Сега всичко ще трябва да се реши в един двубой, в който да има продължения и дузпи, за да се намали поне малко натоварения график на най-силните тимове. 

Предвид световното първенство програмата на отборите е много сгъстена, а нещата се влошиха още повече след отложените мачове след смъртта на Кралицата. Така например през октомври евроучастниците ще имат по 9 мача, докато останалите само по 6. 

Телевизионния договор за срещите от ФА Къп включва преигравания, които също носят добри приходи, но плановете са да се направи изключение за най-силните състави. 

Очаква се окончателното решение да бъде взето след жребия за 3-ия кръг на турнира през декември. Много от тимовете обаче така или иначе искат преиграванията да отпаднат от 2024-а изцяло.