Представянето на Англия на световното първенство в Катар ще реши съдбата на селекционера Гарет Саутгейт, сигурен е самият той. 

Наставникът е под напрежение след отпадането в Лига В на Лигата на Нациите и знае, че Трите Лъва трябва да стигнат далеч на Мондиала, след като играха полуфинал в Русия през 2018-а и финал на европейското миналата година. 

„В крайна сметка ще бъда съден според представянето ни на световното първенство. Договорите не важат, ако резултатите не са добри и няма никакво значение дали си обвързан за 3,4 или 5 години“ заяви Саутгейт, който има контракт до лятото на 2024-а. 

„Ако отборът ти не се представя добре, просто се разделяте. Защо при мен да е по-различно? Не съм толкова арогантен, за да смятам, че контрактът ми ще ме защити. Нещата се промениха напоследък и резултатите не са такива, каквито искаме. Аз също смятам, че представянето в Катар трябва да е оценката за нас“ добави наставникът, чийто тим среща Германия тази вечер. 

„Ние постигаме добри резултати, когато сме единни и ни подкрепят. Ако феновете са срещу нас това не е хубаво за отбора. В крайна сметка предстои ни последният мач преди световното и трябва да видим, че всички гледаме в една посока“ каза още Саутгейт. 

Той обаче има и своите защитници, след като мнозина припомнят, че до идването му англичаните максимум стигаха до 1/4финал  на големите турнири, въпреки че винаги са били сред фаворитите.