Бившият старши треньор на Тотнъм и Пари Сен Жермен Маурисио Почетино е фаворит да замени Гарет Саутгейт начело на националния отбор на Англия, но все още не е сигурно дали това ще стане преди или веднага след Световното първенство в Катар, пише „Тема Спорт“.

Дните на сегашния треньор Гарет Саутгейт очевидно вече са преброени, особено след катаклизма в Лигата на нациите – последното място в групата и изпадането в лига Б, но и падането във втора урна за предстоящия жребий на 9 октомври във Франкфурт за Европейското първенство в Германия.

Ръководството на ФА е недоволно от Саутгейт и пропадането на националния отбор за една година след загубата на финала на Евро 2020, така че сега сериозно обмислят смяна, но остава дилемата дали да не бързат и да изчакат Световното първенство в Катар или да направят треньорската рокада още преди Мондиал 2022.

От друга страна, ръководителите на федерацията са възхитени от Маурисио Почетино, те го познават добре заради работата му в Тотнъм и знаят, че той познава отлично английския манталитет, така че играчите няма да имат проблем да се адаптират към работата му.