Манчестър Юнайтед никога не е бил опция за новата звезда на Манчестър Сити – Ерлинг Холанд. Това разкрива бащата на футболиста в навечерието на градското дерби в неделя на „Етихад”. 

Докато бе в Борусия Дортмунд нападателят бе спряган да редица клубове, сред които бяха и Червените дяволи,  след като Оле Гунар Солскяер силно го искаше. 

В документален филм в родината си обаче, Алф-Инге Холанд, че списъкът с потенциални клубове за играча, не е включвал Манчестър Юнайтед. 

„В нашия лист Сити бе най-добрият избор. Байерн Мюнхен бе под №2, Реал Мадрид - №3 и Пари Сен Жермен - №4. Имаше и някои други английски отбори като Ливърпул и Челси, както и Барселона” разкрива Холанд-старши, който има и лична неприязън към Юнайтед. 

През 2001-а като играч на Сити, той оцеля след зверско влизане в дясното му коляно от капитана на Юнайтед Рой Кийн, който вподследствие призна, че е действал умишлено и е търсил отмъщение заради критики от норвежеца повече от 3 години преди това. 

Лентата е озаглавена „Голямото Решение”, а още преди време се говореше, че агентът на Ерлинг Мино Райола е казал на Юнайтед, че те не са достатъчно голям клуб за играча и че има само 4 клуба, в които Холанд може да премине и Юнайтед със сигурност не е сред тях. 

В неделя Холанд-младши ще изиграе първото си градско дерби срещу Юнайтед и се надява да продължи невероятната си серия, след като вкара 11 гола в първите си 7 мача във Висшата лига, пропускайки да се разпише само веднъж. Червените дяволи обаче не са за подценяване, тъй като спечелиха последните си 4 мача в първенството, но последният им двубой от шампионата бе на 4 септември срещу Арсенал.