От Манчестър Юнайтед продължава да показват неуважение към Кристиано Роналдо, категоричен е бившият капитан на Червените дяволи Рой Кийн. 

Според ирландеца Ерик тен Хаг не демонстрира никакъв респект към нападателя, когото редовно държи на пейката, какъвто бе случая и вчера при загубата от Сити с 3:6, когато португалецът не се появи на терена. 

След мача Тен Хаг обясни, че всъщност не го е пуснал от уважение към кариерата му и за да не и навреди, но за Кийн ситуацията е различна. 

„Мисля, че Манчестър Юнайтед показва неуважение към Роналдо. Той трябваше да си тръгне още през лятото. Добре, като мениджър имаш нужда от опции, но това не означава, че Роналдо трябва да бъде на пейката. В крайна сметка той е един от най-великите в играта“ заяви Кийн. 

„Пусна го само в един или два мача от Европа и смятам, че ситуацията ще стане още по-грозна с напредване на сезона. Той остава на пейката и за мен това е абсолютно неуважение от Юнайтед към него. Не може да държиш резерва играч с неговия статут. Той просто трябваше да си тръгне, защото имаше опции за това. В крайна сметка дори и при 0:4 при всичките голове, които е вкарал, винаги има шанс да се разпише. Хората са обсебени от пресата, но ако той получи на добри позиции, със сигурност ще вкара. Това, което се случва, влияе лошо на цялата атмосфера в тима“ добави той.