Лестър дочака първата си победа за сезона във Висшата лига, след като размаза Нотингам Форест с 4:0 у дома в последен мач от 9-ия кръг. Големият герой бе Джеймс Мадисън с два гола и асистенция, а Лисиците просто не оставиха съмнение в превъзходството си. 

Всичко бе решено още до почивката, когато домакините вкараха 3 гола. Нещата обаче можеха и да са различни, ако удар на Авоний не бе срещнал гредата. След това всичко бързо стана ясно. 

Мадисън откри в 25-ата минута, когато стреля, получи се рикошет и Дийн Хендерсън бе безпомощен. Само 2 минути след това Харви Барнс отбеляза за 2:0 след отличен изстрел в далечния ъгъл след пас на Джейми Варди. 

В 35-ата минута Мадисън завъртя майсторски топката от свободен удар над стената и с помощта на гредата реализира втория си гол в мача за 3:0. 

След паузата гостите опитаха да са по-активни, но логично бяха загубили настроението в играта си. В 73-ата минута Мадисън подаде остро от крилото и резервата Патсон Дака отклони с пета в мрежата за 4:0. 

Така Лестър вече има 4 точки, колкото и Форест, но Нотингам е последен по голова разлика, а столът на мениджъра на тима Стив Купър е сериозно разклатен. Хората на Брендън Роджърс пък имат и добра програма с мачове срещу Борнемут, Кристъл Палас, Лийдс, Уулвърхемптън, Евертън и Уест Хям до световното първенство.