Рафаел Бенитес може да се върне в английския футбол, спекулират медиите на Острова и пращат испанеца в закъсалия Нотингам Форест. 

Новакът привлече 22 нови футболисти през лятото, но започна трудно във Висшата лига с едва 4 точки и след 0:4 от Лестър снощи, позицията на боса Стив Купър е сериозно разклатена. 

Твърди се, че собственикът Евангелос Маринакис вече работи по евентуалните кандидати, които могат да заменят Купър и Рафа Бенитес е един от тях, както и бившият бос на Бърнли Шон Дайш. 

На този етап все още от клуба не са се свързали с испанеца, но той изглежда доста добра опция предвид опита си в големия футбол. Рафа се справи добре начело на Ливърпул и Нюкасъл, но в Евертън, където бе за последно, остана само 6 месеца. 

Стив Купър е много високо ценен на Острова, но серията от 5 поредни загуби и допуснатите 16 гола в тях, може да му струват скъпо. През тази поредица Форест допусна поражения от другите новаци Борнемут и Фулъм с по 2:3, като водеше с 2:0 срещу Черешките и с 1:0 срещу лондончани.